LOGO

Ingrediente periculoase din muraturi

___
Ingrediente periculoase din muraturi

Ingrediente:

MOD DE PREPARARE:

Milioane de oameni iubesc muraturile si sucul lor pentru beneficiile si remediile pentru sanatate pe care le au. Cu toate acestea trebuie sa evitati muraturile cumparate din comert deoarece contin o serie de arome si ingrediente care pot duce la boli.

Sarea de masa rafinata: Sarea de masa este folosita ca un conservant. Spre deosebire de sarea de Himalaya sau sarea de mare, care sunt doua tipuri de sare naturala si contin numeroase minerale benefice, sarea rafinata este obtinuta la peste 650° C si astfel se pierd multe din proprietati. Sarea procesata nu este clorura de sodiu pura in totalitate, ci 97,5%. Restul de 2,5% din sarea rafinata este formata din agenti antiaglomeranti si agenti de flux. De multe ori, astfel de agenti includ substante chimice periculoase, cum ar fi ferocianura si aluminosilicat.

Clorura de calciu:: Desi FDA considera clorura de calciu (CaCl2) ca fiind sigura, in Marea Britanie este listata ca un iritant periculos care "provoaca" iritarea pielii, a ochilor si a organelor respiratorii, iar de multe ori apare cu avertismentul: "nociv in caz de inhalare sau inghitire."

Benzoat de sodiu:: Este un conservant care s-a constatat ca poate duce la cancer.

Polisorbat 80: Polisorbat 80 este utilizat ca emulsificator in produsele alimentare si este, de asemenea, un ingredient comun in vaccinuri. Polisorbat 80 poate fi cancerigen precum si mutagen. Atunci cand s-a injectat la sobolani, polisorbat 80 a provocat o crestere anormala a organelor de reproducere. Polisorbat 80 ar putea fi, de asemenea, daunator pentru persoanele cu boala Crohn.

Aroma naturala: Sub acest termen de "aroma naturala" pe care il gasim pe diferite produse si inclusiv pe unele borcane cu muraturi din comert se ascund ingrediente nesanatoase si exista peste 1000 de ingrediente care se incadreaza aici conform FDA.

Tot printre ingredientele din muraturile cumparate din comert se foloseste un colorant galben. Tartrazina din colorant cauzeaza de cele mai multe ori reactii alergice. De asemenea, este cunoscut ca poate provoca dureri de cap, pierderea vederii in timp si multe alte efecte secundare. In plus, combinatia de colorant si benzoat de sodiu este strans legata de hiperactivitate.

___

Vestea buna este ca, atunci cand puneti la murat acasa, puteti evita ingrediente cum ar fi cele de mai sus si astfel va puteti bucura de muraturi sanatoase si gustoase si totodata sa folositi zeama lor pentru numeroasele beneficii.


S-ar putea sa iti placa:

Carnea de strut - beneficii nutritionale
20.01.2017
0 Comentarii

MOD DE PREPARARE: Carnea de strut are o valoare nutritiva ridicata si contine foarte putine grasimi si colesterol, ceea ce o face foarte potrivita pentru persoanele care doresc sa manance sanatos.Spre deosebire de multe alte tipuri de carne de pasare

Vopseaua de oua, un mare pericol! Ce contine cu adevarat?
13.04.2016
0 Comentarii

MOD DE PREPARARE: Romanii isi pun sanatatea in pericol folosind vopseaua de oua de Paste. Conform unui studiu recent, numarul de E-uri (aditivi alimentari) continute in produsele ce au facut obiectul studiului variaza intre 1 si 10Infocons a analizat

Cureti usturoiul si apoi il zdrobesti cu presa? GRESIT! Uite cum trebuie sa faci pentru a-i pastra 100% aroma
11.04.2016
0 Comentarii

MOD DE PREPARARE: Cureti usturoiul si apoi folosesti presa pentru a-l zdrobi? Nimic mai gresit!Multi dintre noi curatam usturoiul de coaja si abia apoi il zdrobim cu ajutorul presei. De fapt, ar trebui sa introduci catelul de usturoi cu tot cu coaja

Cum se sterilizeaza borcanele goale pentru conserve
15.09.2017
0 Comentarii

MOD DE PREPARARE: Te-ai intrebat vreodata la ce temperatura si cum se sterilizeaza borcanele goale si capacele pentru conserve: compot, dulceata, zacusca, muraturi, astfel incat sa putem face conserve fara conservanti artificiali, cum ar fi salicit s


Lasă o părere